Fen Bilimleri Enstitüsü’nde Yeni Müdür Görevi Devraldı

Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü görevini Fen Bilimleri Enstitüsü’nde düzenlenen tören ile Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Filiz Ersöz devraldı. Törene, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kürtül ve enstitü görevlileri katıldı.

Törende konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kürtül, enstitüye verdiği katkılardan dolayı Prof. Aytemiz’e teşekkür ederek, Prof. Ersöz’e yeni görevinde başarılar diledi.

Prof. Ersöz ise konuşmasında Prof. Aytemiz’e hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek bundan sonraki süreçte de enstitüyü geliştirmek için hep birlikte çaba göstereceklerini dile getirdi.

Tören, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kürtül’ün çiçek takdimi ile sona erdi.

Prof. Dr. Filiz Ersöz Kimdir?

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği öğretim üyesi ve bölüm başkanı olan Prof. Dr. Filiz Ersöz, lisans eğitimini 1989 yılında Anadolu Üniversitesi Fen Fakültesi İstatistik Bölümü’nde, yüksek lisans ve doktora eğitimini ise sırasıyla 1992 ve 1998 yıllarında Ankara Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Dr. Ersöz, 2012 yılında doçentlik kadrosunu Karabük Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde almış, 19 Ocak 2017 tarihinde ise aynı bölümde profesörlük kadrosuna atanmıştır. 2013 ve 2015 yıllarında 3 ve 6 ay olmak üzere Florida Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri ve Sistem Mühendisliği bölümünde, ziyaretçi öğretim üyesi olarak; “Finansal Risk Veri Madenciliği” ve “Tedarik Zincirlerinde Simülasyon ve Modelleme” konularında çalışmıştır.

Prof. Dr. Filiz Ersöz çalışma hayatına, 1989 yılında Türkiye İstatistik Kurumu’nda (TÜİK) “İstatistikçi” olarak başlamıştır. 2001 yılına kadar TÜİK’nda, 2001-2006 yılları arasında Kara Kuvvetleri Genel Plan Prensipler Başkanlığı’nda “Yöneylem Araştırma Uzmanı”, 2006-2012 Ocak ayına kadar Kara Harp Okulu Savunma Bilimleri Harekât (Yöneylem) Araştırması, Modelleme ve Simülasyon Bilim Dalı’nda “Olasılık ve Stokastik Süreçler Uzmanı” olarak çalışmıştır. Bu dönemde NATO Kara Silahlanma Grubu (NAAG) ‘na dört adet “Etkinlik Araştırması” projesi yapmıştır. Ayrıca yürütücü ve danışmanı olduğu ulusal ve uluslararası 15 adet projeyi tamamlamıştır.

Dr. Ersöz, Olasılık ve İstatistik, Mühendislik İstatistiği, Araştırma Yöntemleri, Çok Değişkenli İstatistiksel Analiz, Veri Madenciliği, Benzetim ve Modelleme, İstatistiksel Kalite Kontrol, Bilgisayar Destekli İstatistik ve Karar Analizi konularında ders vermiş ve vermektedir. Söz konusu derslerini teknoloji tabanlı paket programlar ile desteklemektedir. Bu paket programlar; IBM SPSS Statistics, IBM SPSS Modeler, Weka, Minitab, Promodel ve Arena’dır. Prof. Dr. Filiz Ersöz; “Uygulamalı İstatistik”, “Veri Madenciliği Teknikleri ve Uygulamaları” ve “IBM SPSS ile İstatistiksel Veri Analizi” olmak üzere üç kitap yazmıştır. Ulusal/Uluslararası makale ve bildirileri olmak üzere 66 adet akademik çalışma yapmıştır. Ayrıca ulusal ve uluslararası birçok dergide hakemlik görevi ve Uluslararası İstatistik Enstitüsü (ISI), Türk İstatistik Derneği, Ulusal Simülasyon ve Modelleme Konferansı Program Kurulu Üyeliği bulunmaktadır.

Prof.Dr. Filiz Ersöz evli ve iki çocuk annesi olup, iyi derecede İngilizce bilmektedir.