Genç Tasarımcı Ayçiçek’in Projesi ilk 100’de

Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı öğrencisi Meryem Erva Ayçiçek Genç Tasarımcılar Ödülü 2021 (Pro Carton Young Designers Award 2021) uluslararası yarışmasında ilk 100 proje arasına girmeye hak kazandı. Genç tasarımcı, Hollanda’da gerçekleştirilecek bir sonraki elemede ilk 25’e girebilmek için yarışacak.

Karabük Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencisi Meryem Erva Ayçiçek projesi hakkında şu bilgileri aktardı:  “Tasarımımın adı “Easy Fastener” tasarımımda kendi ambalajında karışık ve rastgele duran, içerisinden alırken elimize batan raptiyeleri daha düzenli bir hale getirmeyi amaçladım. Düzenli raylar üzerinde sıralı 40 adet raptiyeyi rayın sonundaki boşluktan çıkartarak kolaylıkla kullanım için alabiliyoruz. Aynı şekilde yerine koyabiliyoruz. Kullanıcıyı yönlendirmesi açısından üzerine şeffaf bir pencere tasarladım ve kolay bir kilit sistemi mevcut. Saklanma kolaylığı açısından minimum ölçülerde ve bristol kağıttan yapılmış, raf ömrü oldukça uzun bir tasarım.”

Ayçiçek “Uluslararası bir yarışmada böyle bir başarı elde ettiğim için çok mutluyum ve ilerleyen aşamalar içinde oldukça heyecanlıyım. Geçen yıldan itibaren düzenlenen Kasad-Pro Carton Young Designer Award yarışmasında top 100’e girdim ve benim için güzel bir derece başarısı oldu. Hazırlık sürecinde öncelikle EUT112 Temel Tasarım Stüdyo dersi kapsamında hocalarımızın yönlendirmesi ile malzeme ve üretim yöntemleri ile ilgili Pro Carton tarafından düzenlenen online seminerlere katıldım. Ders sürecinde hocalarımdan ise her aşamada geri bildirim alarak tasarımımı ilerlettim. Online başvuru ile maketimin açıklama ve görsellerini Pro Carton’a gönderdim. Sonuç şuan benim için gerçekten çok güzel.” şeklinde duygularını ifade etti.