Karabük Üniversitesi (KBÜ)’den Uluslararası İş birliği

Karabük Üniversitesi (KBÜ), İspanya’da bulunan Valladolid Üniversitesi koordinatörlüğünde yeni bir projeye imza atıyor.

Bologna süreciyle ortaya çıkan üniversite reformunun bir sonucu olarak, üniversitelerin önündeki en büyük zorluklardan birisi öğrenci merkezli öğretim metodolojilerinin uygulanması noktasında ihtiyaç duyulan öğretim kalitesinin arttırılmasıdır.

İspanya’dan Valladolid Üniversitesi koordinatörlüğünde Türkiye’den Karabük Üniversitesi, Portekiz’den Pluriversum, Yunanistan’dan University of Thessaly, İtalya’dan Camerino University ve İspanya’dan Universidade da Corunha “Enhancing Career and Service Learning in Higher Education (ENHANCE)’’ projesiyle bir araya geliyor. İspanya koordinatörlüğünde Karabük Üniversitesi´nin ortağı olduğu Proje İspanya Ulusal Ajansı tarafından kabul edildi ve projenin süresi ise 24 ay olarak belirlendi.

KBÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Bora Balun ve Teknoloji Transfer Ofisi Proje Yönetim Birimi Personel Yılmaz Olcay tarafından Türkiye ayağı yürütülen ENHANCE isimli proje, öğrencileri akademik çalışmaların veya diğer öğrenme etkinliklerinin bir parçası olarak toplulukları içindeki sorunları çözüme dahil eden bir öğretim yaklaşımı olan “Hizmet Ederek Öğrenme” kavramına dayanmakta olup öğrencilerin toplumda gönüllü ve diğer öğrencinin yurttaşlık bağlılığını teşvik etmeyi amacıyla akademik ders hizmetlerini uygulamayı amaçlıyor.