Karadeniz Siber Güvenlik Zirvesi Başladı

”Karadeniz Siber Güvenlik Zirvesi ”Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ev sahipliğinde Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sezai Karakoç Kültür Merkezindeki açılış töreni ile başladı. Ülkemizde düzenlenen Teknoloji yarışmalarına en fazla öğrenci gönderen üniversitelerden Karabük Üniversitesi (KBÜ), Karadeniz Siber Güvenlik Zirvesi’ne katılım sağladı.

3 gün boyunca devam edecek olan zirvenin açılış konuşmasını yapan Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz ”teknoloji ve veriye hükmetmenin önemi ve gücünden” bahsetti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) iş birliğiyle gerçekleşen zirveye Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Mustafa Murat Şeker, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Dr. Çetin Ali Dönmez, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, BAKKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu , KBÜ Mühendislik Fakültesi Dekan Yard. Doç. Dr. M. Tahir Güneşer ve çok sayıda davetli katıldı.

Zirve, Siber Vatan Programı işbirliği protokolü imza töreni ardından KBÜ’nün de paydaşı olduğu Siber Vatan Yetkinlik Merkezi işbirliği protokolü imza töreni ile devam etti.

T.C Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkan Yardımcısı Mustafa Murat Şeker, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Dijital Dönüşüm Ofis Başkanı Dr. Ali Taha Koç ve protokolün katılımıyla yapılan Karadeniz Siber Güvenlik Zirvesi, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Sezai Karakoç Kültür Merkezinde yapıldı.

“Karabük Üniversitesi öğrencisi Hazım Arbaş, CTF yarışmasının ödülüne kavuştu.”

KBÜ öğrencisi Hazım Arbaş, CTF yarışmasının ödülüne kavuştu. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç tarafından Karabük Üniversitesi (KBÜ) öğrencisi Hazım Arbaş‘a plaket takdim etti.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ”Karabük Üniversitesi uluslararasılaşmanın yanında akademik alanlarda da adından söz ettiriyor. Hazım’da bu örneklerden biri, tebrik ederim.” dedi.

Üç gün boyunca devam edecek olan zirvenin ilk gününde öğrencilerin yoğun katılımı dikkat çekerken, KBÜ’de teknoloji takımları da açtıkları stantlarla fuaye alanındaki yerini aldı.