KBÜ’de Kültür ve Sanat Günleri

Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından Kültür ve Sanat Günleri temasıyla birçok kültürel etkinlik yapıldı. Satranç turnuvası, Tiyatro ve Stand-up gösterileriyle KBÜ’lü öğrenciler dolu dolu bir hafta geçirdi.

“KBÜ’lü öğrenciler Satranç Turnuvasında kıyasıya yarıştı”

Öğrencilerin kaynaşması ve sağlıklı yaşam için organize edilen etkinlikler kapsamında düzenlenen Satranç Turnuvası yoğun ilgi gördü. Karabük Üniversitesi Sosyal Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilen turnuvaya akademik ve idari personelin yanı sıra fakülte ve yüksekokullarda öğrenim gören öğrencilerden 300´e yakın sporcu yarıştı. Birbirinden çekişmeli karşılaşmaların oynandığı satranç turnuvasında birinciliği Önder Demir, ikinciliği Berkant Çaylı, üçüncülüğü ise Arda Koç adlı öğrenciler kazandı.

Ömer Akbaba ile “Gülüşmek Üzere”

Ömer Akbaba tarafından hazırlanıp sunulan şov 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu’nda yapıldı. Karabük Üniversitesi öğrencilerine keyifli dakikalar yaşatan Ömer Akbaba, hayat ve mesleki tecrübelerini öğrencileri kahkahalara boğan komik hikayeleriyle paylaştı. Özellikle günlük olaylar ve okul yaşantıları üzerine kurguladığı şovunu sahneleyen Akbaba, gösterisinin sonunda ney çaldı, izleyicileri sahneye davet ederek, minik bir konserle şovunu tamamladı. İnteraktif bir şekilde gerçekleşen stand-up gösterisi, seyircilerin bolca gülüştüğü ve eğlendiği bir program oldu. İki seans olarak sahnelenen şova öğrencilerin katılımı yoğun oldu.

Buyur Buradan Kaç, Bence Hiç Komik Değil ve Sahte Miras” perdelerini KBÜ’lü öğrenciler için açtı

“Buyur Burdan Kaç” ve “Bence Hiç Komik Değil” adlı tiyatro oyunları Karabük Üniversitesi 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonunda tiyatro severlerle buluştu. Çok sayıda izleyicinin katıldığı oyunlar keyifli anlar yaşattı.

“Buyur Burdan Kaç” adlı tiyatro oyununda Selim (Sezer Soykök) ve İsmail (Cemal Gönen) uzun uğraşlar sonunda cezaevinden tünel kazıp firar etmiş iki mahkumdur. Kazdıkları tünelin parka çıkacağını düşünen iki kafadar kendilerini bir evin salonunda bulurlar. Tünelden peşlerine düşen bir polis amirinin de eve gelmesi ile olaylar iyice içinden çıkılmaz bir hal alır. Evde yaşayan kadınlar durumu anlamaya çalışırken Selim ve İsmail bu durumdan sıyrılmak ister. Sezer Soykök ’ün hem yazıp hem oynadığı, Serdar Sevtekin’in yönettiği komedi oyununda İpek Tenolcay, Serdar Sevtekin, Yağmur Şakar sahne aldı.

Bence Hiç Komik Değil” adlı oyunda ise Oyunun yazarlığını Şirin Gedikli, yönetmenliğini ise Yosi Mizrahi’nin üstlendiği komedi türünde kaleme alınan “Bence Hiç Komik Değil” adlı oyun Karabük Üniversitesinde sahnelendi. İki perdelik tiyatro oyununun kadrosunda Ruhi Sarı, Murat Makar, Sibel Tomaç, Elif Çelik, İlker Kalay gibi ünlü isimler yer aldı. 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonun’da sergilenen oyuna ilgi oldukça yoğundu.

“Sahte Miras” adlı tiyatro oyununda hasta yatağında  olan eski esnaflardan Hasan’ın oğlu Mustafa’nın hikayesi anlatıldı. Kumar borcu yüzünden zor durumda kalarak bir çıkış yolu arayan ve  çözüm bulamayan Mustafa’nın mafya peşine düşer. Arkadaşlarından yardım ister ama hep olumsuz cevap alır. Aklına yıllardır görmediği babası gelen Mustafa ondan para koparmaya çalışmak için 10 yıl sonra babasının yanına gitmeye karar verir ve olaylar başlar.