Mimarlık Bölümü online mezuniyet sergisi “COVID-19 günlerinde Karabük Kent Düşleri”

KBÜ Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü son sınıf öğrencilerinin COVID-19 öncesinde başlayan, Karabük kentiyle ilgili mimari düşleri pandemiye rağmen başarıyla tamamlanmıştır.

Mimari Proje VIII dersinde dönemin konusu; Karabük kent merkezinin günümüz gereklerine uygun olarak planlanması ve merkezin, güçlendirilecek işlevlerle zenginleştirilmesi olarak belirlenmiştir. Dünyada işlevlerini yitiren sanayi bölgeleri/yapıları, taşınan ulaşım yapıları vb. için çok başarılı dönüşüm uygulamaları yapılmaktadır. Londra Doklar bölgesi, Viyana Havagazı fabrikası, New York eski tren yolu gibi başarılı örneklerden yola çıkarak Karabük için de benzeri bir yeniden canlandırma projesi bu bakımdan denemeye değer bulunmuştur. Ders kapsamında belirlenen çalışma gruplarına 8 adet konu verilerek grup olarak yapılan kent ve bölge tasarımları içerisinde her öğrencinin bir konuda yoğunlaşması amaçlanmıştır. Örgün olarak başlanılan çalışmaya pandemi sebebiyle uzaktan eğitimle devam edilmiş, çalışma sonucunda üretilen projelerden 20 tanesi sergilemeye değer bulunmuştur. Sergilenen projeleri Eylül ayı içerisinde Karabük Valiliğinde yapılacak sergide yerinde ziyaret edebilirsiniz.