Nijerya’daki D-8 Toplantısı’nda Demir Çelik Enstitüsü odak noktası oldu

Nijerya’da düzenlenen D-8 Sanayi Bakanları 6. Toplantısına Demir Çelik Sektörünü temsilen Üniversitemiz Demir Çelik Enstitüsü katıldı.

Karabük Üniversitesi Demir Çelik Enstitüsü adına D-8 toplantısına katılan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar davetlilere Karabük Üniversitesi, Demir Çelik Enstitüsü ve Karabük demir-çelik sektörünü tanıtıcı bilgiler verdi. Ayrıca toplantıda, 2018 yılı Nisan ayının son haftasında Karabük’te Demir Çelik Enstitüsü öncülüğünde, D-8 ülkeleri demir-çelik odak noktalarıyla, Karabük ve Türkiye’deki demir-çelik sektörünü tanıtıcı bir gezi ve iş birliği toplantısı yapılmasına karar verildi.

Bundan sonraki toplantılarda Karabük Üniversitesi Demir Çelik Enstitüsü’nün demir-çelik sektörünün odak noktası olması kararı alındı.

Karabük Üniversitesi Demir Çelik Enstitüsü

Ayrıca toplam ekonomik büyüklüğü 3 trilyon 770 milyar dolar ve üyelerinin toplam nüfusunun 1,1 milyar olduğu D-8’e üye ülkeler arasındaki ticaret hacminin 100 milyar dolardan 500 milyar dolara çıkarılması hedefi ortaya kondu.

Bu yıl 6.’sı düzenlenen D-8 Sanayi Bakanları Toplantısı’nda petrokimya, enerji, otomotiv, elektronik, tekstil, hazır giyim, teknoloji, gıda, çimento, makine, demir-çelik, seramik, cam, kobiler, ilaç, tıbbi cihaz, standardizasyon, akreditasyon ve uygunluk değerlendirme alanlarında iş birliğinin yapıldığı çalışmalarda sanayicilerinin bilgilerinin girilebileceği Sanayi Genel Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan D-8 portalının (www.d8coop.com) tanıtımı yapıldı. Bu portalın D-8 ülkelerinin imalat sanayisinin üretim kabiliyetini ve ürünlerini diğer ülkelerdeki yatırımcılara web ortamında sunan, böylece sanayi alanında iş birliğini geliştiren, hacim olarak dünyada emsalsiz bir bilgi hazinesi olacağı düşünülmektedir.

Külliye Karabük