Osmanlı saray mutfağından lezzetli tavuk

Tavuk etine karşı bir zaafınız var ise şiddetle tavsiye ettiğim ve önerdiğim harikulade yemek.

Olur da bir restoran menüsünde denk gelirseniz, mutlaka tercihiniz bu yemek olsun. Sonrasında zaten internetten tarifini araştırıp evde kendiniz yapmaya başlayacaksınız.

Bu yemek Şah Cihangir ve Beyazıt’ın 1539 yılı Kasım aynın ikinci yarısında Edirne’de bulunan sünnet töreninde çanak yağması ziyafetinde yer alan bir yemektir.

Malzemeler
200 gr tavuk göğüs eti
1 küçük kuru soğan
5 dal dere otu
3 yemek kaşığı bal
Kuru kayısı
Badem içi
Kuru üzüm
2 yemek kaşığı tereyağı
1 limon
Tarçın
Tuz
Karabiber

Yapılışı
Küp şeklinde doğradığınız tavukları 20 dk haşlayın. Sonrasında bir tencereye tereyağını alın küp küp doğradığınız soğanları kavurun. Daha sonra tavukları da ekleyip kavurun. Baharat ve tuzu ekleyin. İçine kuru yemişleri ekleyin. Limon suyunu sıkıp dökün. Biraz da limon kabuğu rendesi ekledim ben, güzel bir aroma verdi. Son olarak balı da ekleyip 4 – 5 dakika sonra kapatın. Sıcak sıcak yemenizi tavsiye ederim.

Afiyet olsun

Nur Polat nadirenpolat@gmail.com

 

 

 

Benzer Haberler