Rektör Polat, Bloomberg HT’de ‘Eğitim Merkezi’ programına online katıldı

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Bloomberg HT televizyonunda yayınlanan Eğitim Merkezi programının canlı yayın konuğu oldu.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Turgut Özay’ın hazırlayıp sunduğu Bloomberg HT kanalında canlı olarak yayınlanan “Eğitim Merkezi” programına çevrim içi olarak katıldı. Rektörlük makamında kurulan uzaktan bağlantıyla programa katılan Rektör Prof. Dr. Refik Polat ilk olarak pandemi nedeniyle yapılan uzaktan eğitim sürecinden söz etti. Üç yüz programda sekiz bin saat online ders yapıldığını ifade eden Prof. Dr. Polat, Karabük Üniversitesinin bu konuda yaptığı çalışmaları anlattı ve çeşitli sayısal bilgiler verdi. Sınav güvenliği ve telafi hakkı gibi konulara da değinilen program yaklaşık yirmi dakika sürdü.

Programın ikinci yarısında Karabük Üniversitesinin Times Higher Education’ın (THE) 2020 sıralamasında aldığı başarılar da konuşuldu. Prof. Dr. Polat, doksan farklı ülkeden dokuz bin uluslararası öğrenciye sahip Karabük Üniversitesinin uluslararası öğrenci ve akademisyen açısından Türkiye’nin en iddialı üniversitesi olduğunu dile getirdi. Bu yıl üniversite sınavına da girecek olan öğrencilere seslenen Prof. Dr. Refik Polat, Karabük Üniversitesinin en güzel imkanları sunmaya çalıştığını ve tercih yapan öğrencilerin de ailesine ve rehber öğretmenine danışarak mesleğinde kendisini en iyi yetiştirecek üniversiteyi tercih etmesinin önemine vurgu yaptı.