Safranbolu MYO ‘Gastronomi’ alanına yeni yaklaşım getirecek

Karabük Üniversitesi Safranbolu MYO Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı bünyesinde hazırlanan “International Synthesis of Seafood Cooking and Presentation Methods” isimli proje, Avrupa Birliği Erasmus+ Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar kategorisinde 2019 yılında kabul edilen ve desteklenen 35 projeden biri oldu.

Uluslararası iş birliği ile gastronomi alanına yeni bir yaklaşım getirecek olan proje sayesinde, üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizin deniz ürünlerinin İspanyol ve İtalyan mutfağı ile sentezinin yapılması hedefleniyor.

Otantik, yaratıcı ve yenilikçi bir anlayışla değişik coğrafyaların bir tabakta buluşmasını amaçlayan çalışma sonucunda ülkemizin geleneksel yemek kültürü zenginliği ortaya konulacak ve ortak menüler hazırlanacak.

Yapılacak sunum ve tanıtım çalışmaları ile Safranbolu turizmine yemek kültürümüzün de katkısı hedefleniyor.

Koordinatörlüğünü Safranbolu MYO’nun yaptığı 43 bin 435 euro bütçeli projede Safranbolu Belediyesi, Giovani Per L’Europa (İtalya) ve M&M Profuture Training (İspanya) ortak olarak yer alacak.

Benzer Haberler