TÖMER öğrencilerine burs ve kırtasiye desteği

Üniversitemizde Türkçe Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) ile Başbakanlık’a bağlı Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı arasında ortaklaşa yapılan proje kapsamında yabancı uyruklu öğrencilere kırtasiye yardımı yapıldı.

Türkçe Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde Türkçe hazırlık eğitimi gören yaklaşık 400 öğrenciden 112’si, Başbakanlık’a bağlı Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı koordinasyonu ile Türkiye Cumhuriyeti,  Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği tarafından burslandırılmış olup bu öğrencilere şimdi de aynı kurumlar tarafından kırtasiye desteği sağlandı.

İlahiyat Fakültesi binasında düzenlenen programa TÖMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kundakçı, Müdür Yardımcısı Okt. Yılmaz Bacaklı ve öğrenciler katıldı.

TÖMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kundakçı ” İki senedir yürütülmekte olan bu proje kurumların karşılıklı güvenine dayanmaktadır. Üniversitemize, kentimize bu projeyi kazandıran ve yabancı uyruklu öğrenciler konusunda Üniversitemizi adeta bir cazibe merkezi haline getiren Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Refik Polat hocamıza teşekkür ederiz.” dedi.