UNIKA´lı Tıp Mühendisleri ile Bu Gençlikte İş Var!

Karabük Üniversitesi öğrencileri, Türkiye´nin en kapsamlı erken girişimcilik programı olan “TÜSİAD Bu Gençlikte İş Var” programında ön elemeyi geçerek girişimcilik kampına katılmaya hak kazandı.

Türkiye genelinde üniversite öğrencilerine, yenilikçi bakış açısı ve girişimcilik yetkinliği kazandırmak amacıyla her yıl gerçekleştirilen “TÜSİAD Bu Gençlikte İş Var!” 2021 programında Mühendislik Fakültesi Tıp Mühendisliği Bölüm öğrencilerinden oluşan 2 ekip ilk 83 proje arasına girerek ön elemeyi geçti ve girişimcilik kampına katılmaya hak kazandı.  Danışmanlığını KBÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tamila Anutgan´ın yaptığı ‘BreathAmmonia’  Vildan Fadime Demirezen, Gamze Şeker, Merve Erdem, Hasret Nurten Cıncık ve danışmanlığını  Dr. Öğr. Üyesi Hakan Yılmaz´ın yaptığı ‘Kalpograf’ Sude Erol, Gizem Purcu, Turgay Misafir’den oluşan  2 ekip ilk 83 proje arasına girerek ön elemeyi geçti.

Ekiplerin yayınlamış oldukları videolara ve projelerine bakılarak BreathAmmonia ekibi, ikinci elemeyi de geçerek ilk 25 proje arasına girmiştir. BreathAmmonia ekibi diğer asil projelerle beraber 3 hafta boyunca online olarak sürecek olan girişimcilik kampına katılacak. Ön elemeyi geçen ekipler yarışmanın Eğitim Kampı etabında iş fikirlerini geliştirme imkanı bulacak.