Üniversitelilerin hediyeleri Ağrı’daki köy çocuklarını ısıttı

Karabük Üniversitesi Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi öğrencileri, harçlıklarıyla aldıkları kışlık kıyafetleri ve yazdıkları mektupları Ağrı’daki ihtiyaç sahibi köy çocuklarına ulaştırdı. Üniversitelilerin aldığı kışlık kıyafetler Ağrı’daki köy çocuklarını ısıttı.

Kaynak: TRT HABER

Yurdun dört bir yanından hayırseverlerin desteğiyle çok sayıda öğrenciye yardım malzemesi ulaştıran Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personeli Lütfü Yiğit ve eşi Hemşire Hatice Bolat Yiğit yardım kampanyalarına devam ediyor. Diyadin ilçesindeki ihtiyaçlı öğrencilerin olduğu dört köy okulunu belirleyen Lütfi Yiğit, mezun olduğu Karabük Üniversitesi Başak Cengiz Mimarlık Fakültesinden Prof. Dr. Aysun Özköse’ye durumu ileterek yardım kampanyasının kıvılcımı oldu.

Özköse koordinesinde ‘Safranbolu’dan Ağrı’ya Kalpleri Isıtan Gönül Bağı Projesi’ni hayata geçiren fakültedeki öğrenciler, harçlıklarıyla aldıkları çok sayıdaki kışlık bot, mont, kırtasiye malzemelerini ve yazdıkları mektupları Ağrı’ya gönderdi. İl merkezine kargoyla gelen kolileri minibüse yükleyen Yiğit, karlı dağları ve zorlu yolları aşarak yardım malzemelerini ilçeye yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Büvetli, Karataş, Kotancı ve Gedik köylerine ulaştırdı. Güzel hediyeler karşısında büyük sevinç yaşayan köy çocukları, kendilerine destekte bulunan üniversiteli ağabey ve ablalarına teşekkür etti.

Köy çocukları büyük sevinç yaşadı. Karabük ve Samsun başta olmak üzere birçok bölgeden kendilerine gönderilen yardımları öğrencilere ulaştırdıklarını ifade eden Yiğit, şöyle konuştu: ‘Yardımları gönderen hocamız ve öğrenciler, buradaki öğrencilerle gönül köprüsü kurmak istediler. Hediye paketlerinin içinde hemen hemen her şey var. Üniversite öğrencileri paketlerin içerisine kışlık kıyafetler, kırtasiye malzemeleri, iç çamaşırı, çorap, harçlık ve okuma kitapları, yazdıkları mektuplar gibi birçok şey koymuş. Biz yardımları dağıtırken genelde en uzak ve en çok ihtiyaç sahibi olan köyleri seçiyoruz. Bu köylere çıkarken çok zorlandık. Buralar çok yüksek rakımlı köyler ve Ağrı Dağı çok rahat gözüküyor. En uzakta olan Van sınırındaki köylere geldik. Bu çocuklar her şeyin en iyisini hak ediyor.’ Yiğit, öğrencileri sevindirmek için yorulmadan çalıştıklarını belirterek, öğrencilerin yüzündeki mutluluğun yorgunluklarını unutturduğunu anlattı.

Yardım gönderenler arasında yabancı öğrenciler de var. Yardımları gönderenler arasında Somali, Irak, Suudi Arabistan ve Azerbaycan gibi farklı ülkelerden öğrenciler de bulunuyor. Son bir yılda yaklaşık 60 köy okulundaki 2 bin öğrenciye yardımlar ulaştırdıklarını aktaran Yiğit, şunları kaydetti: ‘Ben ve eşim birer aracıyız ve hayırseverlerin gönderdiği ürünleri öğrencilere ulaştırıyoruz. Bundan sonra daha çok çalışarak daha çok çocuğa ve kalbe dokunmak istiyoruz. Bu çocukların sevinmesi ve mutlu olması bizim zahmetimize değiyor. Çocuklara unutulmaz bir yeni yıl heyecanı yaşattılar. Öğrencilerin çocuklara mektup yazıp bağ kurmaları çok anlamlıydı.’ Öğrencilerden Ayfer Gürses ise hediye paketlerini çok beğendiklerini anlatarak, ‘Bu hediyeleri bize gönderen ağabeylerim ve ablalarıma çok teşekkür ederim. Çok mutlu olduk ve bugün bizim en mutlu günümüz. İyi ki varsınız.’ dedi.