Zeytinyağlı Barbunya nasıl yapılır?

Efendim barbunya yapmak, hele ki biraz ileri görüşlü davranıp yazın aldığınız kilo kilo taze barbunyayı ayıklayıp derin dondurucuya atmışsanız, son derece kolaydır ve kısa sürer.

Malzemeler
500 gram ayıklanmış barbunya
2 havuç
1 patates
1 kuru soğan
1 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
1 tahta kaşığı domates salçası
Tuz

Yapılışı
Barbunyaları bir gece önceden soğuk tuzlu suya yatırıp ağzını kapatın. Ertesi gün suyu çeken barbunyaları süzüp yıkayın ve bir tencereye alın. Üzerini geçene kadar su koyup haşlayın. Hafifçe yumuşamış olan barbunyaların suyunu süzün ve kenara alın.

Zeytinyağını tencereye alın. Küp küp doğranmış soğan ve havuçları da ekleyip kavurmaya başlayın. Ardından ince ince kıyılmış sarımsağı, küp küp doğranmış patatesi ve salçayı da ekleyip kavurmaya devam edin. Son olarak haşlanmış barbunyalarınızı ekleyip şekerini ve tuzunu ilave edin. Üzerini geçecek kadar sıcak suyu da ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
Yemeğiniz suyunu çekip barbunyalar yumuşayınca altını kapatın. Kapağını açmadan oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Soğuyan barbunyayı buzdolabına kaldırıp birkaç saat iyice soğumasını bekleyin. Servis ederken üzerine kıyılmış maydanoz ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun

Nur Polat nadirenpolat@gmail.com

 

 

Benzer Haberler